MARIËLLE


 Mariëlle Buckinx
 
De in het Limburgse Geleen geboren kunstenares woont sinds 1999 op Ameland.
Het strand werd daar haar “achtertuin”, goed voor eindeloze wandelingen en gevuld met inspiratie, in de vorm van vogels, golven en geluiden.
 Iedere strandwandeling levert daarnaast bruikbaar materiaal op. De ene keer een jerrycan of een brok hout, de andere keer een schedel, veren of een mooi stuk touw.
Daarbij is niet onbelangrijk voor haar: het strand blijft een beetje schoner achter.
 Uit deze variëteit aan gejutte materialen ontstaat haar werk. 
Het werkproces kan verschillende ingangen hebben. Wanneer materialen een specifieke vorm en kleur hebben, kan zij zich daardoor in haar onderwerpkeuze laten leiden. Wanneer zij – andersom - vanuit haar inspiratie kiest voor een bepaalde vorm of voor een vogelsoort zoekt zij geschikt materiaal uit haar voorraad. Zo krijgt een strandvondst soms amper de tijd om te drogen en ligt een onderdeel een andere keer jaren te wachten op zijn plek in een beeld of een reliëf.
De manier van werken is altijd zoekend; vooraf is er een vaag omlijnd idee van onderwerp, vorm, houding of richtingen. Tijdens het werken wordt dit idee voortdurend gewogen en bijgesteld. Zo groeien haar beelden tot wat zij zijn; rauw en expressief.       
Naast haar beelden schildert Mariëlle. De inspiratiebron is ook hier de Amelander natuur, met name de kustvogels.    
Ook de veren gebruikt zij graag in haar werk.                


Share by: